Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A12l35e36x 42G65r32e18g11o15r

23. 4. 2014 11:17

A co takhle blok Rusko , Čína a Indie? Kde se potom budou nacházet Vaše skvělé fabulace? Jen tak na okraj. Jak je podle Vás na tom Itálie oproti Rusku? Ona je totiž členem G7 jako jedna z nejvyspělejších zemí světa.

Putin právě touží vytvořit Euroasijskou unii a ta má být nejsilnějším ekonomickým uskupením.

0 0
možnosti

Pane Gregore, ja jsem psal o EU a ne jednotlivych zemich EU. Rusko ma jiste 2x tolik obyvatel co Italie, ale to nic nemeni na tom, ze proti EU je Rusko ekonomickym trpaslikem.

0 0
možnosti
Foto

J24a31n 40T35o29m36e59s

22. 4. 2014 23:31

..kdyby (né on, ale) EU zavřela kohoutky a vyhostila Rusy, tak do 1/2 roku Putina oligarchové odstraněj sami.. je to jenom 1 nahraditelnej člen mafie .. oni nic jinýho než ropu a plyn nemaj.. tedy krom těch jejich smradlavejch, sušenejch rybiček..:-/

2 1
možnosti

Ono bude stacit, kdyz Zapad prestane dodavat nahradni dily na auta a letadla.

3 0
možnosti
Foto

Nechápu, proč se potom takový gigant jako je EU, vůbec ekonomickým trpaslíkem Ruskem zabývá. Vždytˇpodle Vašeho blogu Rusko nestojí ani za řeč. I takoví šamani na Horním Kongu jsou dle Vás mocnější než diluviální RuskoRv

6 9
možnosti

Pan Petriku, Rusko ohrozuje bezpečnost v Evrope. Proto se EU zabyva Ruskem. Navíc slusnym lidem není jedno, ze na Ukrajine je ohrozena svoboda a demokracie.

10 5
možnosti

Já bych hlavně zvýraznil demografické problémy Putinovského Ruska, které musí být pro mnohé zdejší diskutující velice překvapivé, ona se totiž Putinova prorodinná politika projevuje jen v jeho proslovech:-)

6 0
možnosti
Foto

Tak jsme se zasnili... a jdeme tisknout eura a dolary, abychom si ten budovatelský Potěmkinův náskok udrželi. ;-)

7 13
možnosti
Foto

A ještě si natiskneme portréty G. Bushe jr. a papeže Jana Pavla II.

Dvou největších bojovníků za Potěmkinův náskok.

1 7
možnosti

Vaše výpočty jsou zavádějící a přání je otcem myšlernky. HDP na obyvatele v paritě kupní síly je pouze cca 2,2x vyšší v USA než v Rusku. V Rusku bych žít nechtěl. Nejen proto, že třeba americká turistka byla zděšena v tajze, že tam není dostatek bankomatů. Navíc Ivani jsou velmi málo zadluženi

8 5
možnosti

Mimochodem v Rusku není průměrná mzda nižší než v Pobaltí. Bída je ovšem Ukrajina.

2 1
možnosti

Ale, ano já to beru, ovšem proč takový gigantický konglomerát má z toho Ruska takový strach.

6 1
možnosti

22. 4. 2014 20:37

Mozna proto, ze Rusko disponuje haldou tanku a vojaku, ktere ochotne obetuje. Co taky s nima, ze? VYbavit trochou zradla a vodkou a poslat je dobyvat uzemi. K nicemu jinemu se nehodi. A nic jineho zatim Rusko v dejinach nepredvedlo. Ani to dobyty uzemi nedokazou vyuzit.

9 4
možnosti
Foto

O84t74a77k98a24r 93S97e85k13l

22. 4. 2014 20:06

Konečně spřízněná duše. Bez  větší odezvy na diskuzních fórech tvrdím , že RF není rovnocenný partner USA a EU , na  G-summity se dostává pouze jako velmoc - ale jenom jaderná.

Za starých časů SSSR byla zásluhou horečného zbrojení v SSSR úzká vědecko - průmyslová špička v oborech, souvisejících s vojáky. Po rozpadu říše , exodu mnoha špičkových odborníků na Západ či do post-sovětských států se z RF stala rozvojová země s nerostným bohatstvím . To ovšem vyváží tzv . nastojato - bez přidané hodnoty.

Teď má VVP velké problémy - Soči (OH) a Krym ("osvobození") značně vyčerpalo poloprázdný erár.

Máme se tedy na co těšit !!

16 0
možnosti

Rusko není a nikdy nebude ve výrobní schopnosti Čínou. Nemůže si tisknout dolary, má velké vojenské výdaje ale je minimálně zadluženo, investuje ve velkém světě - nejen ve Varech. Na kolenou nebo s prosíkem v Berlíně (Bruselu) bych ho ale neviděl.

2 1
možnosti

v čem? že Rusko stojí na vývozu surovin do EU? to asi ne že.. tak v čem?

10 1
možnosti
Foto

čím více si Spojené státy natisknou dolarů, tím lépe Vám to bude vycházet, Patočko Rv

4 15
možnosti

Pane Macku, co mate s tim tistenim dolaru? Tim vysoke zivotni urovne, kterou USA mají nedosahnete. Za tim je tvrda práce americanu a jejich podnikatelske schopnosti.

6 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik