Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Včera jsem se dočetl, že událost, která vedla ve zpravodajství z Česka, spočívá v tom, že na sídlišti Máj v Budějicích bydlí 400 Romů. To si děláte srandu!!!! Co je to za národ, když je nás 10 milionů, který blbne ze 400 lidí a dělá z toho světovou událost č.1? A co je to za stát, že není schopen řešit takovou prkotinu? Zamyslete se nad sebou, hlavně v těch Budějovicích, Jihočeši jsou přece praktičtí, zemití, supr lidi, mám tam příbuzné. O co jde? Máte ve vedení města debily? Tak si tam zvolte někoho chytřejšího. [>-]

5 0
možnosti
OK

Běžte tam bydlet a pochopíte to ...

3 2
možnosti

M74i20r30e66k 27Ř85í34h55a

9. 7. 2013 13:17

Ano máte pravdu v tom že trestný čin nezná barvu pleti. Ale pokud náskledné řešení/spíše neřešení ze strany PČR ujatzuje na "pozitvní dikriminaci" pokud je skoro upálení cikánské holčičky medializované jak přistání na měsíci (a pachatelké dostanou exemplární trest) proč nejsou stejně medializovány podobné případy z "druhé strany" viz případ skoro zavražděného chlapce v ústeckém kraji. A ty směšné tresty co soud vyměřil. Dokud bude náš stát fungovat proti slušné bíle menšině bude tím dodávat munici různým "černo-hnědým spolkům"...

14 1
možnosti
OK

Bohužel, těm zde přítomným blábolistům a "humanistům" tyto argumenty nic neříkají. Prostě jejich argumenty jsou, že všichni cikáni nejsou zlí a bílí také kradou. Jenže nechápou, že když zavírají oči před skutečností a reálným stavem, a podobný názor  asi měly a mají i všechny vlády, protože pro řešení problému neudělaly nic, spíše ho přoživovavly, je zaděláno na obrovský sociální problém, který když jednou bouchne, tak bude velký problém ho vyřešit beze ztrát...

9 1
možnosti
JH

Aha,další multi-kulti...

7 2
možnosti
Foto

Aha, další primitivní rasista.

1 9
možnosti
RK

Pane Patočko, vemte si svoje auto a pár peněz a já Vám doporučím několik míst, kde byste se mohl na pár týdnů ubytovat. Přívoz, MarHory, Vítkovice nebo tak něco.

A asi tak za měsíc můžeme spočítat, co Vám zbylo a optat se Vás na Vaše názory.

7 1
možnosti
Foto

Když vám to auto ukradne bílý zloděj, budete demonstrovat proti bílým parazitům? Budete skandovat bílé svině a Češi do plynu?

2 5
možnosti
SB

zase jeden cikánomil;-O

2 1
možnosti
MP

Pane Berane, mam rad ferovost a slusnost.

1 1
možnosti
MP

Pane Housko, kdyz ma nekdo hodnoty v rozporu se zakonem, tak porusuje pravni normu. Toto poruseni muze byt obcansko pravni nebo trestne pravni. To, ze nekdo vede zivot, ktery se nekomu nelibi, tak zakony neporusuje. Jestli nekdo nepracuje a dostava podporu, tak je to kryte zakonem a prislusi to kazdemu bez rozdilu barvy pleti. Jestli nekdo nekoho prepadne, tak je trestan dle zakona - opet bez rozdilu barvy pleti. Kdyz prestaneme duverovat v zakonodarstvi a stat a budeme chtit brat vykon prava do vlastni rukou, tak se dostaneme na uroven barbaru. A urazet vsechny Romy barbarstvim je.

1 3
možnosti
OK

Pane Patočko, obecná teorie a konstatování, které zde hlásáte jsou sice zajímavé a těžko zpochybnitelné, ALE OBECNÉ a TEORETICKÉ -  problém je jak to vypadá v praxi. 1./ JINÝ ZPŮSOB ŽIVOTA CIKÁNŮ mi nevadí proto, že je jiný, ale proto, že mne obtěžuje a ohrožuje.  2./ PODPORA - až budou cikáni dostávat stejnou podporu a za stejných podmínek jako ostatní, nebude mi to vadit. Dnešní úroveň sociálního zabezpečení cikánů je lepší, než mnoha ostatních občanů, kteří celý život  poctivě pracovali. Nezaměstnaný bílý, je na to několikanásobně hůře, než celý život nepracující cikán. 3./ PŘEPADENÍ  atd. - až budou přepadení atd. trestána stejně, nebudou námitky. V mnoha případech bylo a je necikánské činy brán jiný metr ( hádejte přísnější nebo mírnější ). 4./ AKTIVITA občanů v problémových městech ( České Budějovice, atd. ) je projevem   z o u f a l s t v í  nad dlouhodobými problémy soužitím s cikány. 5./ KOLEKTIVNÍ VINA - problémem je, že cca 90% bílých jsou slušní lidé a 10 % problémoví, u cikánů je 10% (?) slušných a 90% problémových. A JE MI UPŘÍMNĚ LÍTO, TĚCH 10%, KTEŘÍ TO ODNÁŠEJÍ ZA TEN ZBYTEK !!!! A nedivte těm ostrým výpadům proti Vašim teoretickým názorům. Vy si o situaci pouze hezky meditujete a pronášíte pěkná konstatování , my si tady v Česku musíme prožívat tu krutou realitu. A opravdu, srovnání Vaší hezké teorie a naší kruté reality i mne vede k závěru, že Váš článek jsou pouhé tlachy ( je mi líto, ale přesnější výraz mne nenapadá ). Mějte se fajn.

P.S.: I já jsem názoru, že jediný lék k prozření je praktické poznání skutečnosti. Proto i já doporučuji, přistěhovat se do těsné blízkosti cikánské komunity....

8 1
možnosti
PH

Takže když má někdo hodnoty odporující zákonu, tak je musím respektovat, protože je to v zákoně? :-P

2 1
možnosti
Foto

Můžete mi vysvětlit co je to hodnota odporující zákonu? Tu vyznává kdo? Ten který chce vyvraždit všechny Romy, protože někteří páchají trestnou činnost? Nejlépe je začít od nemluvňať a upálit je jako Natálku z Vítkova, že?

0 1
možnosti
JS

Zastavme rasismus, zastavme násilí.

V reakci na článek musím říct, že pán má v něčem pravdu a v něčem se mílí.

Pán se ohání ústavou, ale trochu zapomíná na to, že v demokracii moje práva končí tam, kde začínají práva druhého. Ústava mi dává právo na bezpečí, na život a hlavně důstojný život, pokud toto není respektované, jsem nazýván gadžem (bílým psem) či bílou sviní a musím se obávat o svoje zdraví a zdraví svých bližních, tak je to problém, je to závažný problém a policie skutečně selhala. Selhala v ochraně mého života, bezpečí a důstojnosti.

Chtěl bych apelovat na všechny,

přestaňme prosím demonstrovat proti cikánům (to je mimochodem správný název pro všechny jejich kmeny Romy, Sinti, Manush, Kale či Romanichal … nazývat je pouze Romové není korektní, protože Rom, je název pouze jednoho jejich kmene a Sinti, kteří žijí převážně v Německu by velice uráželo nazvat je Rom)

Přestaňme demonstrovat proti cikánům, přestaňme je napadat či jinak ohrožovat, chovejme se prosím korektně. Zahajme demonstrace proti vládě, která svou nečinností tuto situaci způsobila a problém neřeší a od založení České republiky ani nikdy dostatečně neřešila, protože to nebylo populární. Pojďme demonstrovat proti policii, pojďme demonstrovat proti soudnímu aparátu, který aplikuje pravidla tzv. pozitivní diskriminace.

3 1
možnosti
Foto

Pane Sedláčku, i s Vámi se dá v lecčems souhlasit a v lecčems nikoliv. Zastavme rasismus a apelujme na vládu - souhlas. Jinak se to totiž řešit nedá. Ale práva máme všichni stejná včetně Rómů. I "bílý" nezaměstnaný žijící již léta z podpory má svá práva. Ale ten nás asi tolik neštve, protože je jeden z nás, je "bílý" a přestože v mnoha případech využívá sociální systém obdobně jako se to přičítá Rómům, proti "bílým" nezaměstnaným a nepřizpůsobivým nikoho ani nenapadne protestovat. Takže bylo by asi vhodné upravit český sociální systém a spravedlivě měřit každému stejným metrem.

3 0
možnosti
MN

Obhajci voldemortu jsou stejni jako politici, pamatkari atd... Porad kecaji ze se vse musi hlavne ze to neni z jejich penez a v podstate se jich to netyka. V blogách se vyskituji sami pracoviti slusni romove a pritom krome pisatelu je nikdo jiny nikdy nevidel. Neviditelni si stezuji ze nemaji praci, proc je nezamestaji jejich obhajci? Proc se za ne nezaruci treba na hypoteku? Tihle neviditelni by meli dostat svoji sanci, treba po treti v rade novy byt plne vybaveny, jenze ze zmenou obhajci by se za ne museli zarucit, tak ze pokud by nezaplatili najem, zpusobenou skodu. Tento dluh by museli uhradit jejich obhajci. Ale tohle je utopije najit obhajce neviditelnych ktery se zaruci za roma. Je stejne jako najit neviditelneho ktery pri studiu vysoke skoly pracuje.

1 0
možnosti
Foto

Nebylo by možná na škodu trochu si zopakovat českou gramatiku, jestliže jste se rozhodl tak vášnivě bojovat za české zájmy :-) Jinak k vaší poznámce - je nutné najít řešení této situace, tak jako to bylo nutné udělat v USA, Francii, Německu atd. Ale i jiné země - bohatší a zkušenější než my, mají s integrací obyvatelstva odlišných kultur problémy. Ale všude se ukázalo, že rasismus řešením není. Nenabízí východisko problému, ani jeho ukončení.

0 2
možnosti
AA

Běžte se raději ožrat a ne psát tyhle demagogický píčoviny to už zkoušeli jiní od nácků po komouše ,tak neotravujte lidi svejma žvástama

3 1
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik