Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VPB

Právě jsem dokončil zeď, která mě na mé vlastní náklady bude segregovat od sociálně vyloučených občanů (byť relativně bílých). Možná by jste trošku toho folklóru a obohacení také potřeboval, jistě by to poopravilo Váš názor.

A BTW změnte si nadpis, hnědočeši jsou stejné indoevropské (kavkazské) rasy jako my.

Až budou na budějovickém sídlišt problémy s Eskymáky nebo Zulukafry, pak to bude rasismus...

15 2
možnosti
Foto

Je zajímavé, že ti milovníci našich spoluobčanů stejné rasy na první pohled tyto spoluobčany poznají. Čím to bude? Podle občanského průkazu? Nebo podle barvy pleti? Protože lidstvo pochází z Afriky jsme vlastně všichni stejné rasy. Přesto se najdou rasisté!

0 0
možnosti
VL

Multi-kulti politicky korektní bláboly. RvRvRv

15 3
možnosti

To jsou kecy. Rasismus nic nevyřeší. Smířlivost nic nevyřeší. To co by něco vyřešilo, by bylo racionální jednání a akce. Neboli, mission impossible.

11 0
možnosti
ZJ

A jak se říká člověku, který chce aby všichni měli stejná nejen práva, ale i povinnosti a aby neexistovala žádná, nejen negativní, ale i pozitivní diskriminace a by pro všechny platily stejné zákony, odměny a tresty?

Takovým lidem těžko říkat rasisté a extrémisté.

Proč je tady tedy stále skupina, která chce stále větší práva a povinnostech se nehodlá bavit. Proč napadení jednou skupinou je vždy rasisticky motivovaným pokusem o těžké ublížení na zdraví (případně pokus o vraždu) v organizované skupině, ale v opačném případě je to "jen" taková klukovina či výtržnost?

14 1
možnosti
JK

Vy a vám podobní nakládáte na lidi neúnosné požadavky. V podstatě chcete, aby se neustále hlídali a jakmile se stanou svědky (už zase) projevů cikánského svérázu (křik, sprostá mluva, agrese...) a pocítí k nim averzi, tak aby sami sebe ihned přísně napomenuli a přeříkali si básničku o tom, že to ne cikáni jako celek, to jenom tihle jednotlivci. A znovu a znovu... Já osobně cikány nemám rád ani trochu, jen k jednotlivcům, kteří se projeví jako slušní lidé, chovám respekt a úctu. A myslím, že většina lidí to má podobně.

22 1
možnosti
Foto

Pane Patočko, ten hon jak ho nazýváte je pouze výsledkem toho, že politici nemají vůli situaci řešit a pokud jí řeší tak  jedině ve prospěch Romů. aby náhodou na nás EU neudělala tytyty . Já sama se touto problematikou jsme nucena zaobírat už nějakých 6 let každý den a nevidím ž teď momentálně žádné rozumné východisko . Romská nižší třída se cítí být silná a  se svými schopnostmi, není schopna odhadnout , kdy by měla zabrzdit. Romská vyšší třída, elita se za své Romství stydí , snaží se vyniknout, uživit se a díky pohledu na Romy to má 100 krát těžší , než  běžný Čech a na angažování se, jim nezbývá čas a hlavně už tito lidé byli tou Romskou většinou, která tu je maximálně 20 let ,dávno vyloučeni . Vím o čem mluvím moje kolegyně, kamarádka je Romka a stydí se za to  a její děti opravdu trpí, protože jsou chytré, vzdělané a bohužel tmavé. 

Jinak rasismus ze strachu tu opravdu existuje  a dokud budou dávky založené například na subjektivním posouzení , tak bude. Každá pracovnice , radši připíše co je požadováno, než by ohrozila vlastní rodinu a výhružky jsou na oddělení sociální péče denním chlebem . Já sama , když jsem ještě pracovala na škole , kam chodily děti z gheta jsem se setkala s tím, že bez doprovodu policie odmítaly pracovnice udělat návštěvu v bytě. Situace je bohužel ve slepé uličce. Obě skupiny se cítí silné, obě v právu , kde chcete hledat místo pro dialog?

10 1
možnosti
OK

Problém rasismu v Čechách nezmizí, pokud nebudou  platit stejná práva a povinnosti pro všechny občany tohoto státu. Bude-li navíc jedna skupina vnucovat druhé, že je její povinností respektovat všechny její zvyky a obyčeje, a definitivně neřešitelnou se tato situace stává souhlasnými a tento názor podporujícími prohlášeními podobných "humanistů" jakým je autor tohoto blogu.

9 1
možnosti
Foto

Upozornil bych vás, že dělení lidí na skupiny podle barvy pleti je čistý rasismus a šíření rasové nenávisti je trestným činem. To jen tak na okraj. Když chcete rovnost před zákonem bylo by vhodné, abyste sám zákony dodržoval.

0 0
možnosti
OK

No, ještě kdybyste podala vysvětlení, k tomu, co jste tím vlastně chtěla říct.

2 1
možnosti
OK

Jediný způsob jak vyléčit podobné ochránce demokracie a antirasisty  je přestěhovat je do těsné blízkosti romských spoluobčanů. Tečka. Rád bych si přečetl názor stejného autora po půlročním soužití s touto jinak bezesporu skvělou menšinou. Moc by mne potom zajímal jeho názor  na respektování zvyklostí našich romských spoluobčanů.

25 1
možnosti
OK

P.S.: Dodatečně jsem si všiml, že jeden z předchozích příspěvků hovoří stejně. Takže se omlouvám, za zbytečný příspěvek, i když na druhou stranu mne těší, že tento názor asi nebude špatný.

4 1
možnosti
OS

Za "rasismus" tak, jako ho popisujete, můžete hlavně vy a vám podobní. Tím nekonečným omlouváním všeho svinstva, které "diskriminovaná" menšina bezostyšně a beztrestně páchá, tím rozdmycháváte nenávist.

Tím, že halasně protestujete proti tomu, abychom si byli všichni rovni - tedy abychom všichni měli stejná práva, ale hlavně POVINNOSTI, tím, že svými názory tak protěžujete určitou skupinu.

Nedělejte to. Svým svatým bojem proti stejným podmínkám pro nás všechny to děláte jenom horší a jednou se stane malér.

Spíš se snažte, aby se mluvilo nejen o právech menšin, ale i o jejich povinnostech a absenci jakéhokoliv zvýhodňování. Abychom na tom byli všichni stejně. Ne tak, jak je tomu teď.

19 1
možnosti
MP

Pane Starochu, o jakem svinstvu hovorite? Hovorite o tom, ze obcan napadl obcana, nebo vic obcanu napadlo manzelsky par? Od toho tady mame policii, statni zastupce a soudy, ale ne nasilnou hordu poblaznenych lidi. Nasilnosti se bohuzel konaji kazdy den, ale nikde jsem nevidel kvuli tomu demonstrace. A o jakych povinostech mluvite? V CR zadna povinnost k praci neni a toto pravo vyuzivaji stovky tisich obcanu CR.

2 9
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik