Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane autore, zákony a právní předpisy musí platit pro všechny lidi bez rozdílu barvy pleti, vyznání atd. Ano, cikánské etnikum má jistě svoji vlastní kulturu, jejich společenství má nějakou hierarchii apod., ale to není nic, co by z nich dělalo něco speciálního v tom smyslu, že by nemuseli dodržovat právní řád a ustálené zvyklosti v této zemi. Resp. oni velmi dobře znají svá práva, ale většina z nich se nemá k tomu plnit své povinnosti (většina z nich o povinné školní docházce nebo o zaměstnání možná slyšela z doslechu). Trvám na tom, že Češi nejsou rasisty a relativně bezproblémové soužití např. s vietnamskou komunitou je toho důkazem. Je pravda, že pár tupců tu je, ale to je všude stejné. Píšete, že žijete v zahraničí. Jak by s Vámi v zahraničí zacházeli, kdybyste nepracoval a jen využíval sociálního systému dané země?

To, že se k těm tzv. radikálům přidávají obyčejní lidé z míst bydlišť protestů je spíše urgentní vzkaz odpovědným institucím, že tu pod povrchem doutná velký ne(vy)řešený problém, který mnoho lidí trápí. A když tento problém není schopen (vy)řešit stát se stávajícím politickým establishmentem, pak je tu nebezpečí, že lidé začnou naslouchat řešením neonacistů. Nicméně ani to bych nepovažoval ze strany obyčejných lidí za projev rasismu, ale spíše naprostého zoufalství nad tím, že není zastání ze strany státních orgánů, protože ono cikánské etnikum je opravdu jaksi nezaslouženě privilegované.

Já sám jsem z města, ve kterém loni mladý cikán zabil mladého bělocha kvůli cigaretám a byl odsouzen na 2 (!) roky.

Mám část rodiny v USA, moje neteř je mulatka. Takže nejsem rasista, nemám problém si se slušnými cikány podat ruku, poklábosit s nimi. Což ale nezastírá fakt, že většina jejich etnika je bohužel nepřizpůsobivá a problémová.

Jen se děsím toho, že sem začne zejména Evropská unie posílat své odborníky na multi-kulti etnické soužití a radit, jak se máme vzájemně chápat atd. To by jen přililo olej do ohně.

25 1
možnosti
MP

Dekuji vsem za prispevky. I tech negativnich si vazim, protoze prispivaji k dialogu, ktery je vzdy lepsi nez nasilnosti na ulici.

2 1
možnosti
JO

A paní Mojžíšová? Něco konkrétního?

2 1
možnosti
FS

JItko, kašlete jim na ta znaménka, vždyť je to šaškárna. :-)

1 1
možnosti
JO

Když máme ted tu možnost zkoumat, kdo hodnotí, tak pane Janota, proč jste mi dal mínus? S čím konkrétně nesouhlasíte? S nějakým počtem ohledně cikánů, který uvádím?  Je to pravda, ověřte si to. Nebo nesouhlasíte s tím, že lidé v okolí cikánů jsou poškození?

0 1
možnosti
DJ

konkretni s konkretnim, kdyby se timhle pravidlem ridila alespon 1/3 "nespokojenych obcanu", situace by vypadala diametralne jinak

0 0
možnosti

chcete z lidumila udelat "rasistu"? Postavte vedle jeho domu ubytovnu.

PS: Rasista je v zavorkach ze dvou duvodu. - Nejde o problem rasovy, ale socialni. - Romove jsou indoevropska rasa stejne jako my

8 1
možnosti
MP

Pane Srubari, ubytovna pro bile je na obtiz?

1 2
možnosti
VZ

V tom posledním odstavci se bohužel pletete pane autore. Primitivní násilnické chování projevující se takovými excesy jako je, mlácení těhotné, sekaní do hlav mačetami, sadistické týrání malého hocha atd., se bohužel stává pro jistou národnostní menšinu typické. A protože se jim za to celkem nic neděje, viz skandální změna kvalifikace toho případu z Krupky a tak podobně, tak zákonitě stoupá ve společnosti napětí.

Na tom se rádi přiživují jisté podobně primitivní skupiny rádoby orchánců toho správného češství. Ale protože jsou jediní, kdo nahlas zařvou to, co si politici jen myslí, ale co by neřekli ani na mučení, tak jejich obliba zákonitě roste. Je jen otázka času, než prozatím nevalně organizované nacionalisty vezme pod komando někdo, kdo bude mít jasný cíl i cestu k němu. Pak teprve začne malér a všichni budou jen nevěřícně koukat na hromadící se mrtvoly a békat něco o tom, že takovýto vývoj nečekali. Teď ovšem pro právě takovýto smutný konec dělají všechno možné.

8 2
možnosti
JO

Je pravda, že romové k nám přišli už dávno. Jenže jich do 2. svět. války bylo na našem území maximálně do 10.000. Po válce 800. Nyní jich je 300.000 - 400.000 a to je obrovský rozdíl. Z toho počtu cikánů, kteří v tak ohromném množství na území ČR nikdy v historii nežili, samozřejmě logicky musí plynout problémy. A to problémy především a v první řadě pro lidi, blízko nichž se nastěhovali nebo blízko nichž je nastěhovalo město do svých městských bytů. Tito lidé nikdy po jejich přítomnosti netoužili. Kdyby byli tito lidé chráněni před agresí a krádežemi  cikánů, tak by se to snad ještě dalo vydržet, ale pokud  to bude pokračovat jako dosud tajenou pozitivní diskriminací, o které stejně všichni vědí, tak se lidé v okolí bouřit budou a ode mě například mají plnou podporu a doufám, že podpora těchto poškozených lidí bude neustále stoupat.

7 2
možnosti
Foto

Zastánci podobných demonstrací, které organizují a na které si přijedou přihřát svoji volební polívčičku extrémisté, obvykle zapomínají na to, že zabezpečení podobných demonstrací "proti násilí", stojí miliony z kapes daňových poplatníků a obvykle při nich bývá zraněno víc lidí než při útoku, na základě kterého byly svolány. 

Dodávám, že jsem ostře, jak proti bílému, tak proti černému rasismu a jak proti negativní, tak proti pozitivní diskriminaci.

Dobře napsaný článek, karma. R^ VH

6 7
možnosti
ZD

vy jste provokatér...já osobně mám mezi cikány pár přátel...zajdeme na fotbálek pozdravíme...ale mezi cikány...za Roma se nehlásí...poctivý Cikán...a pokud jsem taháte Hitlera...Rom = po jejich člověk...gadžo = slušně neRom = nečlověk...přesně tak jak to hlásal Hitler...já jsem člověk...ty jsi nečlověk...mají spolu hodně společného...a jnak po válce zde českých cikánů zůstalo pár...toto nejsou čeští cikáni...a pokud by spravedlnost a rovnost v ústavě zaručovala to...co Vy tvrdíte...tak potom zde dochází k porušování Ustavy...jelikož romská menšina je zvýhodňovína oproti majoritě ve všech směrech...a pokud se jim  to nelíbí ...tak co se kolem nich děje...tak ať táhnou...vždyť na ně všude čekají...a u mne jste člověk...který si nevidí na špičku nosu...já bych jim dal práci úměrně placenou jejich vzdělání...třeba přenášet kamení tam i zpět...je jedno jestli leží doma...ať raději makají..nechceš dělat...žádné dávky...nic...a za všechno postih...děti nejsou ve škole ...bez dávek...udělaly problém...bez dávek...rozbiješ byt...bez bytu...tak jak na bílé...a nemuseli bychom mít zde takové rasistické moralisty  s pokřivenou Ústavou jako Vy...hezkou noc ...ZD:-)

9 1
možnosti
MP

Ano, urcite. Nechces delat...zadne davky. To plati pro bile i nebile - tedy, paklize by zakony neznali pomoc tem nejslabsim. Ja si myslim, ze i bilym obcanum bychom meli pomahat. Praci umernou vzdelani dostavaji bili, hnedi, cesti, nemecti nebo anglicti obcane.

4 0
možnosti
FS

http://frantiseksmutny.blog.idnes.cz/c/350201/Sidliste-Maj-Ceske-Budejovice.html

Omlouvám se za tapetování, ale raději píšu, než bych házel cikánům dlažebky do oken. To není doufám trestný čin, že? ::-)

2 1
možnosti
MP

Jestli tapetujete, tak je to cinnost, ktera vytvari hodnoty. Hazeni Cechum dlazebky do oken je trestny cin a hodnoty nici.

2 1
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik