Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I Hitler si myslel, že je Rusko obrem na hliněných nohách!

0 0
možnosti

Si myslíte, že si to myslel?  :-)

0 0
možnosti

Dal jsem karmu.R^ Ta nadsázka u sžíravý humor už se vytratil z našich článků. A je ho zapotřebí, koukat se na svět malinko s nadhledem. Autore, to se povedloR^ Dík.

0 0
možnosti
Foto

Doporučiji všem stranám diskuse přečíst knihu Krvavé země od T. Snydera. Je k mání i v elektronické podobě pro čtečky.

1 0
možnosti

Je mnoho knih, ve kterých je mnoho pravd i "pravd". Každý autor má tu svou pravdu. Většinou doplněnou o dojmy a přibásnění.

0 0
možnosti

Možná, že Vám se zdá Rusko zaostalou zemí, která "nic neumí". Jenže tak to není. Ať se nám to líbí nebo ne, tak Rusko je nejen vojenskou, ale i ekonomickou velmocí, dokonce supervelmocí. Patří mezi deset největších ekonomik světa. Je pravda, že ruská ekonomika je značně závislá na vývozu především energetických surovin, jenže to není jen slabina, ale i přednost. Ačkoli jde o skutečně velkou zemi rozlohou i počtem obyvatel, je plně soběstačná v těžbě jakýchkoli surovin – od dřeva, přes ropu, po kovy, a taktéž je soběstačná ve výrobě potravin. To je obrovská strategická výhoda.

Například po skončení životnosti amerických raketoplánů je celý program mezinárodní kosmické stanice ISS závislý na ruských kosmických lodích. Rozhodně není důvod podceňovat ruské technologie a techniku.

Ve Vašem článku lze pozorovat logický konflikt. Nejdříve píšete, že "významem je Rusko na úrovni zemí třetího světa" a na konci článku varujete před "diktátorem Putinem, který ohrožuje naši svobodu".

Rozhodně netvrdím, že v Rusku je všechno v pořádku. Spíše naopak. Jenže zmatená protiruská hysterie ničemu nepomůže.

8 1
možnosti

A20l95e35x 72G86r10e37g12o18r

18. 4. 2014 10:03

No mnoho lidí si totiž myslí, že když neznám žádný Ruský výrobek, tak prostě neexistuje a že 150 mil Rusů žije jen z těžby a prodeje surovin.

jaká prostota ducha.

4 0
možnosti

Stačil mi včerejší projev Putina. Jestliže Rusi na Krymu budou mít o celou čtvrtinu vyšší důchod, tak to dokazuje dvě věci. 1/ Katastrofálně nízký důchod a nízkou životní úroven na Ukrajině. 2/ Může-li si Rusko o celou čtvrtinu zvýšit důchody, pak na tom nemže být tak špatně , jak mnozí tvrdí.

1 3
možnosti

Nejsem žádným příznivcem Ruské federace, protože je to příliš velký stát (a velké státy nemám rád, protože čím větší je stát, tím menší moc má jeho občan) zahrnující příliš mnoho národů (a já jsem zastáncem národních států a odpůrcem mnohonárodních států).

Nicméně absurdní a šílená masivní soustředěná protiruská propaganda (která nezačala až při secesi Krymu, ale už před olympiádou) mne nutí stát na posicích obhájce Ruska a fandit Putinovi a Rusům.

5 7
možnosti

pokud nutí tak nutí,  tak to se nedá nic dělat ;-D

7 0
možnosti

Rusko je v tomto natolik specifické že srovnávat ho s někým je hodně těžké, Rusko vždy chtělo hrát roli hegemona jenže vždy k tomu přistupovalo tak nějak po svém, jako slon v porcelánu, po konci studené války se SSSR dnes jeho nástupce Rusko cítilo pokořeno, vše o co usilovalo takovou dobu a co vybudovalo se zhroutilo jako domeček z karet, a to Rus nemá rád když není považován za největšího takže Putin jen hraje na notu Velkoruska a dav mu to bere

7 2
možnosti

A tak teď nezbývá, než očurávat ty hliněné nohy, aby navlhly, nomočily se a obr spadl.;-D

Legrační a hodně úsměvné psaní. Tak nějak hodně podobné úvodníku Rudého práva zpřed 30-ti let, jenom s opačným znaménkem. Teda tolik demagogie a čiré nenávisti, to se tak hned nevidí. Jenom tak pro zajímavost - co s tím budete dělat? Porazit Rusy na hlavu, zlikvidovat je? Anebo je chcete nechat, ale jenom tak, aby tam USA + EU navezly demokracii, svobodu a blahobyt?;-) No to aby se logistické firmy přetrhly, po souši, po vodě i vzduchem. Budou nějaké mezisklady?:-)

8 10
možnosti

Pane Chrastku, Vas prispevek hodnotim jako negativni. Spletl jsem se v kliku. Samozrjeme, ze demokracie je lepsi, nez samoderzavi.

4 1
možnosti

Jeden velmi moudry clovek kdysi prohlasi ze " Rusko neni nikdy tak silne jak se dela ale nikdy tak slabe jak bychom si prali". To k tem hlinenym noham. Hodne lidi na to podcenovani v minulosti doplatilo. Teutonsti rytiri, Svedove u Poltavy, Napoleon, Hitler.

9 0
možnosti

Já myslím že dnes už nikdo nemyslí na to dobít Rusko vojenskou silou, jde spíš o to jak to v Rusku funguje, a přiznejme si že povaha Ruska kdy se snaží být "velmocí" není zrovna stabilizační..  

Hliněné nohy z tohoto pohledu je jeho ekonomika, a ta je závislá na vývozu a to na vývozu do EU. Přičemž Rusko nejen potřebuje suroviny prodávat ale ono jich využívá i jako mocenský nástroj, z dlouhodobého hlediska se jim to nemůže vyplatit..

 Být Rusko na úrovni třeba Kanady bylo by na světě lépe..

5 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik